Πώς παρασκευάζουμε το σαπούνι μας

Τα υλικά 

Η βάση των χειροποίητων σαπουνιών μας είναι το αγνό παρθένο ελαιόλαδο από παραγωγούς της Κορινθιακής γης, καυστική σόδα (NaOH), καυστική ποτάσα και λάδι καρύδας.

Επίσης προσθέτουμε εκχυλίσματα άγριων βοτάνων από τον Φενεό Κορινθίας, αιθέρια έλαια και άλλα φυσικά συστατικά που προσδίδουν σε κάθε μπάρα σαπουνιού τις ευεργετικές ιδιότητες τους.

Το νερό που χρησιμοποιούμε είναι ιαματικό νερό από τις πηγές του Λουτρακίου και από την πηγή του Ταρσού στον Φενεό της ορεινής Κορινθίας.

Σαπωνοποίηση

Αυτό που κάνει το χειροποίητο σαπούνι ξεχωριστό, είναι η μέθοδος σαπωνοποίησης, που είναι η αργή και συγχρόνως ποιοτική «ψυχρά μέθοδος», κατά την οποία το ελαιόλαδο δεν βράζεται (όπως συνηθίζεται στην βιομηχανική παραγωγή), αλλά αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά στη φυσική θερμοκρασία, διατηρώντας ακέραια τα φυσικά συστατικά του, ενώ η γλυκερίνη που παράγεται παραμένει μέσα στο σαπούνι.

Η τελική ωρίμανση του σαπουνιού επιτυγχάνεται πλήρως μετά από 8 εβδομάδες, με την ολοκληρωτική εξάτμιση της καυστικής σόδας (NaOH) μέσα σε φυσικά αεριζόμενο χώρο για να μας δώσει ως αποτέλεσμα ένα καθαρό, φυσικό προϊόν.

Περιβάλλον

Σε όλη τη διαδικασία δεν παράγονται καθόλου απόβλητα και τα σαπούνια είναι 100% βιοδιασπώμενα.

olive oil soap